coltar calvaro l poza principala

5 sfaturi utile pentru a-ți alege colțarul perfect.

Dacă ai în plan achiziționarea unui colțar, dar nu ești sigur de ce stil, dimensiune sau tip de material să alegi, ar fi bine să citești în continuare acest articol!

Iată 5 sfaturi pe care ar trebui să le consideri înainte de a cumpăra un colțar:

1. Unde vei poziționa colțarul în cameră ?

Nu există o regulă nescrisă care să ne spună că locul unui colțar este în colțul camerei. Ținând cont de mărimea și forma încăperii, el poate fi poziționat la fel de bine în mijlocul camerei, de-a lungul camerei sau între două zone din casă. Colțarul poate delimita cu succes într-o încăpere de tip open-space camera de zi de bucătărie.

2. Măsoară spațiul unde vei amplasa colțarul

Începe prin a măsura lungimea zonei – include ambii pereți, mai ales dacă plănuiești să amplasezi colțarul în colțul camerei. Dacă în plan există în dreapta / stânga canapelei o măsuță, o floare sau o lampă, nu uita să iei în calcul si dimensiunile acestor obiecte.
Mai apoi, luând în calcul și covorul, masa de cafea sau alte obiecte ce vor sta în fața colțarului, măsoara si ce lățime maximă iți permite spațiul. Și, în final, înălțimea – atenție la calorifer și la rafturile suspendate pe perete.

3. Alege tipul de colțar ce se potrivește mai bine

a. Colțar tip chaise

Dacă nu dispui de un spațiu foarte generos atunci un colțar de tip chaise este ceea ce cauți. Acest tip de colțar asigură același confort ca și cel al unui colțar cu unghi, doar că amprenta la sol este mult mai mică, fiind potrivit pentru camerele de zi de dimensiuni mici si mijlocii. Multe colțare de tip chaise dispun și de un compartiment pentru depozitare unde să iți poți depozita cu ușurință diverse lucruri, precum: lenjeria de pat, jucării, cărți și reviste etc.

b. Colțar cu unghi

Se potrivește în camerele cu forme iregulare. Fiind compus din trei corpuri colțarul cu unghi este mai voluminos decât cel de tip chaise. Așadar, dacă cauți pentru familia ta un colțar spațios și confortabil și, bineînțeles, dispui de un living suficient de mare, colțarul cu unghi poate fi alegerea potrivită pentru tine!

c. Colțar cu recliner

coltar hugo mini poza principala

Dacă obișnuiești să petreci multe ore stând pe colțar la TV sau jucându-te jocuri video atunci colțarul cu recliner ar trebui să fie în capul listei când ai în plan achiziționarea unei canapele. Având șezut reglabil, prin apăsarea unui singur buton te poți întinde confortabil în fața televizorului.

d. Colțar modular

coltar modeo mini poza

Acesta este singurul tip de canapea ce iți permite să iți creezi după bunul plac forma colțarului tău. Având posibilitatea să maximizezi fiecare centimetru a camerei tale de zi, un colțar modular îți oferă mai multă flexibilitate decât oricare altă variantă de canapea.

e. Colțar în formă de U

coltar emporio xl poza principala

Mare, confortabil, spațios. Oricât de numeroasă este familia ta, un colțar în formă de u este ,cu siguranță, suficient de încăpător pentru toți. Știind că piesa de rezistentă a oricărei camere de zi este canapeaua, și numai prin dimensiunile sale impunătoare, acest colțar va atrage toate privirile.

4. Alegerea materialului

Acum că te-ai decis asupra dimensiunilor și știi ce tip de colțar se potrivește living-ului tău, a venit momentul să alegi tapițeria din care dorești ca acesta să fie fabricat.
Fie că vorbim de piele naturală, catifea sau imitație de piele, materialul pe care îl vei alege va avea un impact major asupra camerei tale de zi. Fiind piesa de mobilier din camera de zi cu care probabil vei interacționa cel mai des, este imperios necesar să ai în vedere și calitatea materialului. Alege un material extra-durabil, impermeabil, rezistent în fața oricărei pete și, astfel, poți fi sigur că te vei bucura de acest colțar pentru o perioadă îndelungată de timp.

CLICK AICI pentru vizualizare tapițerii.

5. Adaugă accesorii

deluxe corner poza secundara

Dacă ai ales un colțar într-o culoare neutră, încearcă să îl accesorizezi cu perne sau păturici brodate și colorate ce pot fi asortate, de exemplu, cu o nuanță a covorului sau cu draperiile camerei tale.
Asigură-te să conectezi, prin stil și culori, colțarul si accesoriile sale cu restul mobilerului din cameră, iar astfel vei reuși să oferi un aspect complet living-ului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *